Gevorderd - Tekenen en schrijven

Het didactisch kunnen inzetten van geavanceerde opties van digibordsoftware zoals slepen of geschreven tekstopslaan, bewaren en terughalen, et cetera.

Wat Veel uitgevers hebben digitale software in de aanbieding. Vaak houdt dit in, dat bladzijdes uit een boek zijn ingescand, en invuloefeningen gedaan kunnen worden in de les.

In een rekenles komen verschillende strategieën van leerlingen aan bod en worden op het bord genoteerd, hetzij door de leerkracht, hetzij door de leerlingen zelf. Na de instructie slaat de leerkracht de digibord-pagina op en de volgende dag opent ze hem weer.

Hoe

Een gescande pagina of een softwareprogramma projecteren op het digibord en met de muis de juiste antwoorden naar de vakjes slepen.

Laat de leerlingen in de les hun strategie op het bord noteren, zoals u dat op een krijtbord ook zou doen. Save de pagina vervolgens en sla hem op in een daarvoor aangemaakte map ‘rekenstrategieën’.

Kleuren en slepen
103-T2-leerkrachtschakelttoolkleurenin-mariendael.jpg 105-T2-leerkrachtsleepteenafbeelding-mariendael.jpg 006-T2-bedrageleggen-effatha.jpg 007-T2-730euroleggen-effatha.jpg
Kerstbal kleuren Kerstbal slepen Bedrag leggen € 730 leggen
008-T2-3200euroleggen-effatha.jpg 011-T2-juistemaatkiezen-effatha.jpg
 € 3200 leggen De juiste maat

Geschreven tekst omzetten naar gedrukte tekst; verbergen en weer oproepen

210-T2-EenGeschrevenTekstOmzettenNaarGedrukt-Willibrord.jpg 211-T2-EenGeschrevenTekstOmzettenNaarGedrukt-Arabesk.jpg
Een woord omzetten Meerdere woorden
 

Nuttige links

Algemeen bruikbare software met 'sleep'mogelijkheden
Uitgeverij Malmberg: www.malmberg.nl , basisonderwijs, digitaal school bordsoftware.
Thieme Meulenhoff:www.thiememeulenhoff.nl, basisonderwijs, digibordsoftware bij de kennisgebieden.