Nieuws
9 april 2018
Minister Slob in gesprek over curriculumontwikkeling op school
Curriculumontwikkeling op school staat in de belangstelling. Hoe biedt een vo-school ruimte aan vernieuwing terwijl zij tegelijkertijd de samenhang in het onderwijsprogramma bewaakt? Op 9 april bezochten Minister Slob en de directie van SLO het Corderius College in Amersfoort om deze vraag te stellen aan docenten en de schoolleiding.
6 april 2018
Ontwikkelgroep meertaligheid van start
Op 4 april was het zover: acht enthousiaste deelnemers meldden zich voor het eerst voor de ontwikkelgroep meertaligheid. De intentie van deze groep is mooie en bruikbare materialen ontwikkelen.
27 maart 2018
De eerste tussenproducten van Curriculum.nu staan online
Van 14 tot 16 maart hebben de eerste ontwikkelsessies plaatsgevonden. De ontwikkelteams hebben hard gewerkt om hun conceptvisies op het leergebied op papier te zetten.
21 maart 2018
SLO Context 16, maart 2018 verschenen
De nieuwe SLO Context is verschenen. Dit magazine van SLO verschijnt in twee edities: voor het primair en voortgezet onderwijs.
19 maart 2018
Werk mee aan meertaligheid in de klas
Bent u geïnteresseerd in meertaligheid in de klas? SLO betrekt u dan graag bij de ontwikkelgroep meertaligheid in de klas of de klankbordgroep meertaligheid in het onderwijs.
9 maart 2018
Lessenseries Leren schrijven met peer response online
Leer uw leerlingen schrijven met peer response (leerling commentaar) en gebruik de leerlijn Leren schrijven met peer response.
23 februari 2018
Ontwikkelscholen Curriculum.nu bekend
Van het Friese Ferwert tot aan Venlo en van Almelo tot Den Haag. De ontwikkelscholen voor Curriculum.nu komen uit alle windstreken. Vandaag zijn alle 84 scholen geïnformeerd over hun deelname. Daarmee is de selectieprocedure afgerond en zijn alle deelnemers van Curriculum.nu bekend. In december werden de namen bekendgemaakt van leraren en schoolleiders die gaan meedoen in de ontwikkelteams voor de negen leergebieden.