<< Terug naar het overzicht.
10-04-2017
Innovatie in de Onderwijs Etalage
Het onderwijs heeft in de afgelopen jaren met vele ontwikkelingen te maken gehad, niet in de laatste plaats op ICT-gebied. Talrijke nieuwe initiatieven zijn ontwikkeld waarbij innovatieve technologie in dienst wordt gesteld van het onderwijs. Deze innovaties bereiken helaas niet altijd de doelgroep waarvoor ze primair ontwikkeld zijn.

Nieuwe website
PO-Raad, VO-raad, Kennisnet, GEU, VDOD, van Dijk, Iddink en SLO onderkennen dit probleem en willen dergelijke innovaties nadrukkelijker onder de aandacht van docenten brengen. Met dit doel is de website Innovatie in Onderwijs Etalage in het leven geroepen, waarin aanbieders hun innovatieve onderwijsproducten kunnen tonen.

Uw product in de 'etalage'?
Dat kan, als uw product innovatieve kwaliteiten heeft. U kunt uw product via de website aanmelden door een aanmeldformulier in te vullen. Uw product wordt dan beoordeeld op het innovatieve gehalte door een team van deskundigen, waaronder po- en vo-leraren. U krijgt uiteraard bericht over de uitkomsten van de screening.

De 'Etalage' geeft van elk opgenomen product een korte beschrijving, geïllustreerd met een videofragment of een reeks afbeeldingen. De innovatieve thema's die in het product aan de orde kunnen zijn, worden toegelicht, bijv. '(21e eeuwse) vaardigheden', 'Games' of 'Maatwerk'.