Nieuws
30 juli 2018
Zilver en brons voor Nederland op Internationale Chemieolympiade
Sietse Dijt uit Haren (Gr) heeft tijdens de vijftigste Internationale Chemieolympiade (IChO) in Slowakije en Tsjechië een zilveren medaille behaald. Mees Hendriks uit Leiden, Daan Hoogers uit Breda behaalden brons. Marieke Visscher uit Almere viel helaas net buiten de prijzen. De olympiade werd gehouden van 19 tot en met 29 juli aan de Comenius Universiteit in Bratislava (Slowakije) en de Universiteit voor Chemie en Technologie in Praag (Tsjechië).
23 juli 2018
Driemaal zilver en eenmaal brons bij de Internationale Biologie Olympiade
De vier beste biologieleerlingen van Nederland hebben uitstekend gepresteeerd op de Internationale Biologie Olympiade in Iran en daar vier medailles in de wacht gesleept. Ward de Ridder uit Gouda won een zilveren medaille, net als Yelle Tanesha uit Maassluis en Tim van Dijk uit Oeffelt. De bronzen medaille ging naar Emin Araftpoor uit Terneuzen. Hiermee winnen de Nederandse leerlingen voor het negende jaar op rij alle vier een medaille.
17 juli 2018
Inschrijving conferentie Begaafdheid & Talentontwikkeling geopend
Op 14 en 15 november 2018 organiseert het National Talent Centre of the Netherlands (NTCN),  een samenwerking van SLO, CBO Talent Development en de Radboud Universiteit Nijmegen, een conferentie bij NBC congrescentrum in Nieuwegein.
12 juli 2018
Een praktijkgericht examenvak voor de gemengde en theoretische leerweg
Technologie & toepassing is een conceptschoolexamenvak voor de gemengde en theoretische leerweg van het vmbo. Het is een vak waarin de praktische leerstijl van leerlingen wordt aangesproken, brede praktische vaardigheden worden ontwikkeld en waarin leerlingen zich tegelijkertijd oriënteren op verschillende beroepsmatige vaardigheden. Een dergelijk vak waarin leerlingen op praktische wijze gericht werken aan beroepsoriëntatie en beroepsbeelden was er voor de theoretische leerweg nog niet.
19 juni 2018
SLO partner van OnderwijsTopTalentPrijs
Ook in 2018 is SLO weer partner van de OnderwijsTopTalentPrijs. Het INOP organiseert de OnderwijsTopTalentPrijs (OTTP) al 15 jaar en reikt de prijs jaarlijks uit aan talentvolle afstudeerders aan pabo's en eerste- en tweedegraads lerarenopleidingen. Aanmelden kan tot uiterlijk 15 juli, materialen insturen tot uiterlijk 15 september.
18 juni 2018
Sietse Dijt winnaar Nationale Scheikundeolympiade 2018
Van de 19 finalisten die deelnamen aan de Nationale Scheikundeolympiade (NSO) 2018 bleek de achttienjarige Sietse Dijt uit Eelde, 6 vwo-leerling van het Maartenscollege in Haren (Gr), de sterkste kandidaat. Hij werd uitgeroepen tot winnaar van de 39e editie van deze olympiade.
5 juni 2018
Feedback geven op tussenproducten tweede ontwikkelsessie Curriculum.nu
Van 23 t/m 25 mei vond de tweede ontwikkelsessie plaats voor de ontwikkelteams van Curriculum.nu. De feedback op de tussenproducten van de eerste ronde is verwerkt en de visie is in deze tweede ronde bijgesteld. Daarnaast is er gewerkt aan het formuleren van de 'grote opdrachten'.
4 juni 2018
Doet u ook mee aan de Monitor 'nieuw' examenprogramma CKV?
Voor de vierdeklassers havo en vwo startte dit schooljaar (2017-2018) het vernieuwde examenprogramma CKV. Wij zijn benieuwd naar de ervaringen en bevindingen van docenten CKV en voeren daarom een onderzoek uit om meer zicht te krijgen op uw praktijkervaringen met dit nieuwe programma.
17 mei 2018
Taaldomeinen in samenhang
Samen met Leraar 24 en Petra de Lint, leerkracht groep 8, lanceerde SLO een filmpje waarin de basisprincipes van taaldomeinen in samenhang uitgelegd worden.
7 mei 2018
Zilver en brons voor Nederland tijdens 16e EUSO in Slovenië
Nederland heeft tijdens de zestiende EUSO (European Union Science Olympiad) in Ljubliana, Slovenië een zilveren en een bronzen medaille behaald. De EUSO werd gehouden van 28 april t/m 5 mei jl. Nederland deed mee met twee teams.