Nieuws
17 september 2018
Vacature: breed inzetbare expert Nederlands
Op korte termijn zijn we voor de sector primair onderwijs op zoek naar een breed inzetbare expert Nederlands (32 uur per week).
10 september 2018
Vacature: breed inzetbare expert Wereldoriënterende vakken
Op korte termijn zijn we voor de sector primair onderwijs op zoek naar een breed inzetbare expert Wereldoriënterende vakken (0,6 – 0,8 fte).
5 september 2018
Nieuw examenprogramma bedrijfseconomie van start
Dit schooljaar start op 4 vwo en 4 havo het nieuwe examenprogramma bedrijfseconomie, (ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid). Het nieuwe vak bedrijfseconomie komt in de plaats van management en organisatie.
3 september 2018
Zeventiende editie van SLO Context is verschenen
In de nieuwe SLO Context portretten van scholen in Asten (po) en Amsterdam (vo), die als ontwikkelschool betrokken zijn bij Curriculum.nu en voor het leergebied Mens & natuur feedback geven op de tussenproducten van de teams.
30 juli 2018
Zilver en brons voor Nederland op Internationale Chemieolympiade
Sietse Dijt uit Haren (Gr) heeft tijdens de vijftigste Internationale Chemieolympiade (IChO) in Slowakije en Tsjechië een zilveren medaille behaald. Mees Hendriks uit Leiden, Daan Hoogers uit Breda behaalden brons. Marieke Visscher uit Almere viel helaas net buiten de prijzen. De olympiade werd gehouden van 19 tot en met 29 juli aan de Comenius Universiteit in Bratislava (Slowakije) en de Universiteit voor Chemie en Technologie in Praag (Tsjechië).
23 juli 2018
Driemaal zilver en eenmaal brons bij de Internationale Biologie Olympiade
De vier beste biologieleerlingen van Nederland hebben uitstekend gepresteeerd op de Internationale Biologie Olympiade in Iran en daar vier medailles in de wacht gesleept. Ward de Ridder uit Gouda won een zilveren medaille, net als Yelle Tanesha uit Maassluis en Tim van Dijk uit Oeffelt. De bronzen medaille ging naar Emin Araftpoor uit Terneuzen. Hiermee winnen de Nederandse leerlingen voor het negende jaar op rij alle vier een medaille.
17 juli 2018
Inschrijving conferentie Begaafdheid & Talentontwikkeling geopend
Op 14 en 15 november 2018 organiseert het National Talent Centre of the Netherlands (NTCN),  een samenwerking van SLO, CBO Talent Development en de Radboud Universiteit Nijmegen, een conferentie bij NBC congrescentrum in Nieuwegein.
12 juli 2018
Een praktijkgericht examenvak voor de gemengde en theoretische leerweg
Technologie & toepassing is een conceptschoolexamenvak voor de gemengde en theoretische leerweg van het vmbo. Het is een vak waarin de praktische leerstijl van leerlingen wordt aangesproken, brede praktische vaardigheden worden ontwikkeld en waarin leerlingen zich tegelijkertijd oriënteren op verschillende beroepsmatige vaardigheden. Een dergelijk vak waarin leerlingen op praktische wijze gericht werken aan beroepsoriëntatie en beroepsbeelden was er voor de theoretische leerweg nog niet.