<< Terug naar het overzicht.
22-01-2019
Bezoek ons tijdens de NOT 2019!
De NOT 2019: vijf dagen inspiratie, de nieuwste trends en ontwikkelingen op onderwijsgebied. Daar ontbreekt vanzelfsprekend ook SLO niet. In hal 3, standnr. A028 gaan we graag met je in gesprek over curriculumontwikkeling in de school.

Eigentijds onderwijs dat leerlingen goed voorbereidt op de toekomst: wat betekent dat voor de inhoud en de doelen van het onderwijs van vandaag? Hoe zorg je ervoor dat curriculumontwikkeling op school niet versnipperd of ad hoc gebeurt, maar in samenhang? Waar zit ruimte om schooleigen keuzes te maken en wat heb je daarvoor nodig? Hoe geef je invulling aan het onderwijsaanbod van de school zodat het past bij de ambities en mogelijkheden van de leerlingen en de school?

Curriculumontwikkeling in de school is geen eenvoudige zaak en vraagt om steun en betrokkenheid binnen de school en daarbuiten. Daarom is het van belang om van tijd tot tijd met elkaar in gesprek te gaan over het curriculum, landelijk, maar zeker ook in scholen en in het klaslokaal. Want vragen rond het curriculum raken de leraar en de leerlingen in de klas, de school als geheel en het landelijk beleid. We horen graag wat je bezighoudt. Bekijk ons programma van workshops en seminars.