<< Terug naar het overzicht.
25-09-2017
Conferentie Optimaal voorbereid naar het eindexamen
SLO organiseert 25 september 2017 in samenwerking met de NVvW (Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren) de conferentie 'Optimaal voorbereid naar het examen' voor en door wiskundedocenten in bovenbouw havo/vwo.

Tijdens deze conferentie komen in de ochtend de volgende onderwerpen aan bod: wat zijn wiskundige denkactiviteiten en hoe komen die in het examen terug, hoe benut je binnen je lessen ict zoals Geogebra, VU-stat, de Digitale Wiskundeomgeving (DWO) of de grafische rekenmachine, hoe kijk je een examen na?

In de middag gaan deelnemers in werkgroepen de diepte in met de vernieuwde examens. Dit gebeurt onder leiding van een docent die al ruime ervaring heeft met de nieuwe programma’s. Hoe bereid jij je leerlingen voor op wiskundige denkactiviteiten, wat zijn praktische tips, hoe is de verdeling van onderwerpen per examen en wat zijn de concrete ervaringen van de werkgroepleider. Daarnaast is ook aandacht voor het vak wiskunde D, onder leiding van een enthousiaste docent die al jarenlang wiskunde D geeft. Alle werkgroepen hebben een praktisch karakter. Kortom: deze conferentie is een must voor elke wiskundedocent in de bovenbouw.

Datum:   maandag 25 september 2017
Locatie:  Conferentiecentrum Domstad, Utrecht
Tijd:        10.00 – 16.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur)
Kosten:   € 75 (inclusief lunch)