Agenda
28 november 2017
Conferentie Eindexamen in zicht
Het eindexamen leidt ieder jaar tot veel spanning bij uw leerlingen en u als docent. Hoe houdt u uw leerlingen gedurende het jaar gemotiveerd voor en gefocust op het eindexamen? Hoe ondersteunt u uw leerlingen bij realistisch plannen voor school- en eindexamens? En welke blokkades leiden tot overmatige examenstress bij leerlingen?
1 december 2017
Miniconferentie Redeneren en formuleren bij de vakken
SLO organiseert op 1 december van 13.00-16.00 uur een miniconferentie over redeneren en formuleren in diverse vakken. Bezoek deze conferentie om meer te horen over taalgericht vakonderwijs en de mogelijkheden voor effectieve taalsteun.
3 december 2017
Finale International Junior Science Olympiad (IJSO)
’s Werelds meest getalenteerde leerlingen van maximaal 15 jaar komen van 3 t/m 12 december naar Nederland om de competitie aan te gaan in de vakken scheikunde, natuurkunde en biologie. Het is voor het eerst in veertien jaar dat de IJSO in Nederland wordt georganiseerd. SLO is medeorganisator.
12 januari 2018
NIBI-conferentie VO 2018 Biologie voor de toekomst
Tijdens deze 32e NIBI-conferentie worden de nieuwste wetenschappelijke vindingen op het gebied van gezondheid, milieu en duurzaamheid belicht. Daarnaast wordt verkend welke kennis en vaardigheden we onze leerlingen in de biologielessen willen aanleren zodat ze klaar zijn voor de toekomst.
19 januari 2018
Conferentie Rekenen-wiskunde in de aansluiting van po naar vmbo
Wegens succes herhaald: de conferentie van NVvW, NVORWO en SLO over Rekenen-wiskunde in de aansluiting van po naar vmbo. Hoe kan de aansluiting van po naar vmbo voor leerlingen zo soepel mogelijk verlopen? Leraren uit po en vmbo vertellen over hun ervaringen en producten.
30 januari 2018
LNT gespreksavond mediagebruik en taalontwikkeling
Op dinsdag 30 januari 2018 organiseert het Landelijk Netwerk Taal (LNT) een gespreksavond over de relatie tussen mediagebruik en taalontwikkeling.
5 april 2018
LNT netwerkdag voor taalcoördinatoren
Op deze netwerkdag staat het thema centraal dat het meest door LNT-leden genoemd wordt als thema waarover ze graag meer over horen en over doorpraten: lezen!
12 april 2018
LNT netwerkdag voor taalspecialisten
Netwerkdag van het Landelijk Netwerk Taal (LNT) gericht op taalspecialisten met als thema 'In interactie!'. Met presentaties over actueel afgerond en lopend onderzoek naar verschillende aspecten van interactie in het (taal)onderwijs op de basisschool.